twitter
rss

Δύο μικρές ιστορίες !!!
Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
    Κάποτε υπήρχε  μια μικρή παπαρούνα . Ήταν ολοκόκκινη και ζούσε μαζί με την οικογένειά της μέσα σε ένα κόκκινο μήλο .Το μήλο αυτό  ήταν σε ένα κήπο ,σε ένα μεγάλο σπίτι .     
  Όταν μεγάλωσε αποφάσισε  να φύγει και είπε στους γονείς της πως ήθελε να φύγει και να κάνει πολλά πράγματα .  Κάποια από αυτά ήταν να κάνει μια δική της οικογένεια  ,να βρει ένα σπίτι για να μένει , να βοηθήσει ζώα πουλιά , να ταξιδέψει σε πολλά μέρη , Να γνωρίσει και να κάνει φίλους .Η μητέρα, της έδωσε την ευχή της και της είπε να βρει στο λιβάδι ένα καλό σπιτικό για να μένει . Αποχαιρέτησε  τους γονείς της και έφυγε .Έτρεχε ,έτρεχε και γελούσε μα ποτέ δεν σταματούσε μόνο όταν ήθελε αυτή .      Γνώρισε φίλους ,πουλιά ,έντομα  και βοηθούσε όλα τα ζώα που την είχαν ανάγκη .Βοήθησε μια γιαγιά παπαρούνα να πάρει τις τσάντες να τις πάρει σπίτι της . Μετά βοήθησε ένα πουλί τραυματισμένο ,θεράπευσε άλλα έντομα , πουλιά ,ζώα και δέντρα .Όπου πήγαινε άφηνε κόκκινη κλωστή που είχε την αγάπη.Κανένα δεν άφηνε πίσω πληγωμένο αλλά ξέχασε τον εαυτό της αφού είχε τόσα πολλά πράγματα να κάνει . Ξέχασε το σπίτι της .         Όταν  μια μέρα όπου κανείς δεν την είχε μεγάλη ανάγκη πήγε στο Κόκκινο λιβάδι .Εκεί βρήκε χιλιάδες κόκκινα μήλα αλλά κανένα δε βρήκε εκεί ακατοίκητο μήλο .Τότε λυπήθηκε πολύ και πήγε να βρει ένα άλλο σπίτι  για να κατοικεί .Βρήκε πολλών ειδών σπίτια αλλά δεν βρήκε κανένα σπίτι που θα της ταιριάζει και να είναι αναπαυτικό .         Μια μέρα όμως  …Βρήκε ένα άλλο λιβάδι όπου είχε κατακόκκινα τριαντάφυλλα .Ήταν πανέμορφη η θέα και για αυτό σκέφτηκε πως παρά τα μήλα προτιμάει τα κατακόκκινα τριαντάφυλλα .Ήταν πανέμορφα ,όμορφη ήταν κι μυρωδιά και πολύ αναπαυτικό σπίτι που επέλεξε η παπαρούνα .Πέρασε τόσο όμορφα που ήταν η ποιο ευτυχισμένη παπαρούνα στον κόσμο .



    Ο μάγος και ο παπαγάλος

Στα πολύ παλιά  τα  χρόνια ζούσε ένας μάγος πολύ κακός π ου είχε ισχυρή δύναμη που την χρησιμοποιούσε  για τα κακά των δέντρων ,των πουλιών και των ανθρώπων .Ποτέ κανέναν δεν λυπήθηκε.

          Όμως μια μέρα βρήκε κάποιο παπαγάλο ,που είχε σπασμένα τα πόδια του και  τα φτερά του .Ο μάγος όταν τον είδε γελώντας και του είπε πως αυτός έκανε χειρότερα κακά από αυτά που είχε ο παπαγάλος .Του είπε πως θα τον έκανε κότα .Όταν ξεκίνησε τα λόγια του είπε ο παπαγάλος να σταματήσει γιατί υπήρχε πίσω του μια φίνα .Επίσης του είπε να τον εμπιστευτεί και να του δώσει το σχοινί που είχε στα πόδια του (στο πάτωμα ) .Όμως ο κακός μάγος δεν τον πίστευε  και νόμιζε πως ήταν κόλπο .Και του έλεγε να μην μιλά για να τον κάνει κότα .Μετά του είπε να επιλέξει την τελευταία του επιθυμία ,ο έξυπνος παπαγάλος του είπε να του δώσει το σκοινί .Ο μάγος του είπε όπως θέλει και από πάνω τον είπε και κότα .

           Ο μάγος ξεκίνησε τα λόγια και εκεί νη την στιγμή ο παπαγάλος πέταξε το σχοινί δεμένο πάνω από την φίνα . Μετά τύλιξε σαν το κύλινδρο που κιλά  την φίνα πριν πεις την λέξει σκουλικομηρμηγκότρηποφωλιά .Μετά την έσφιξε μέχρι που κοιμήθηκε για πάντα .Ο μάγος μόλις το είδε έμεινε άφωνος και ευχαρίστησε το πουλί .Μάλιστα τον ρώτησε αν ήθελε να τον βοηθήσει να βοηθάει τον κόσμο αυτός όμως του είπε πως θα τον βοηθούσε αν του έφτιαχνε τα πόδια και τα χέρια του (φτερά του ) . Τότε έζησαν μαζί και δεν άφηναν κανένα μόνο και λυπημένο ,κι έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς πάρα πολλές φορές περισσότερο από αυτούς .

 

Χρίστια


Η Καθαρή Δευτέρα

  50 μέρες πριν το Πάσχα είναι νη καθαρά Δευτέρα που όλος ο κόσμος πηγαίνει στα πάρκα. Πήγα με τους γονιούς μου, την αδερφή μου και με τις θείες και τους θείους μου. Μαζί μας ήταν και η γιαγιά μου και ο παππούς μου.
  Εκεί είδα τους κλόουν, τα πουλιά και τα όμορφα λουλούδια και δέντρα. ¨Άκουσα τα πουλιά να κελαηδούν, τα παιδιά να φωνάζουν, και τη δυνατή μουσική. Μύρισα τα λουλούδια και τους πεύκους.
  Εκεί παίζαμε με τα παιχνίδια, μας έβαφαν οι κλόουν και χορεύαμε καλαματιανό και ζεμπέκικο.  Είχε ανθρώπους που μας έφτιαχναν μπαλόνια ζωάκια όπως σκυλάκια, παπαγαλάκια, γατάκια και χαρταετούς. Οι κλόουν μας έβαφαν πεταλούδες, Spiderman, λουλούδια και χαρταετούς.
  ¨Ένιωσα χαρά και ενθουσιασμό. Πολύς κόσμος θα ήθελε να πάει σε αυτό το πάρκο. Και εγώ θα ήθελα να ξαναπάω εκεί γιατί είναι το ποιο ωραίο μέρος για την καθαρά Δευτέρα!!!  

Παναγιώτα



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου