twitter
rss

Δύο μικρές ιστορίες !!!
Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
    Κάποτε υπήρχε  μια μικρή παπαρούνα . Ήταν ολοκόκκινη και ζούσε μαζί με την οικογένειά της μέσα σε ένα κόκκινο μήλο .Το μήλο αυτό  ήταν σε ένα κήπο ,σε ένα μεγάλο σπίτι .     
  Όταν μεγάλωσε αποφάσισε  να φύγει και είπε στους γονείς της πως ήθελε να φύγει και να κάνει πολλά πράγματα .  Κάποια από αυτά ήταν να κάνει μια δική της οικογένεια  ,να βρει ένα σπίτι για να μένει , να βοηθήσει ζώα πουλιά , να ταξιδέψει σε πολλά μέρη , Να γνωρίσει και να κάνει φίλους .Η μητέρα, της έδωσε την ευχή της και της είπε να βρει στο λιβάδι ένα καλό σπιτικό για να μένει . Αποχαιρέτησε  τους γονείς της και έφυγε .Έτρεχε ,έτρεχε και γελούσε μα ποτέ δεν σταματούσε μόνο όταν ήθελε αυτή .      Γνώρισε φίλους ,πουλιά ,έντομα  και βοηθούσε όλα τα ζώα που την είχαν ανάγκη .Βοήθησε μια γιαγιά παπαρούνα να πάρει τις τσάντες να τις πάρει σπίτι της . Μετά βοήθησε ένα πουλί τραυματισμένο ,θεράπευσε άλλα έντομα , πουλιά ,ζώα και δέντρα .Όπου πήγαινε άφηνε κόκκινη κλωστή που είχε την αγάπη.Κανένα δεν άφηνε πίσω πληγωμένο αλλά ξέχασε τον εαυτό της αφού είχε τόσα πολλά πράγματα να κάνει . Ξέχασε το σπίτι της .         Όταν  μια μέρα όπου κανείς δεν την είχε μεγάλη ανάγκη πήγε στο Κόκκινο λιβάδι .Εκεί βρήκε χιλιάδες κόκκινα μήλα αλλά κανένα δε βρήκε εκεί ακατοίκητο μήλο .Τότε λυπήθηκε πολύ και πήγε να βρει ένα άλλο σπίτι  για να κατοικεί .Βρήκε πολλών ειδών σπίτια αλλά δεν βρήκε κανένα σπίτι που θα της ταιριάζει και να είναι αναπαυτικό .         Μια μέρα όμως  …Βρήκε ένα άλλο λιβάδι όπου είχε κατακόκκινα τριαντάφυλλα .Ήταν πανέμορφη η θέα και για αυτό σκέφτηκε πως παρά τα μήλα προτιμάει τα κατακόκκινα τριαντάφυλλα .Ήταν πανέμορφα ,όμορφη ήταν κι μυρωδιά και πολύ αναπαυτικό σπίτι που επέλεξε η παπαρούνα .Πέρασε τόσο όμορφα που ήταν η ποιο ευτυχισμένη παπαρούνα στον κόσμο .



    Ο μάγος και ο παπαγάλος

Στα πολύ παλιά  τα  χρόνια ζούσε ένας μάγος πολύ κακός π ου είχε ισχυρή δύναμη που την χρησιμοποιούσε  για τα κακά των δέντρων ,των πουλιών και των ανθρώπων .Ποτέ κανέναν δεν λυπήθηκε.

          Όμως μια μέρα βρήκε κάποιο παπαγάλο ,που είχε σπασμένα τα πόδια του και  τα φτερά του .Ο μάγος όταν τον είδε γελώντας και του είπε πως αυτός έκανε χειρότερα κακά από αυτά που είχε ο παπαγάλος .Του είπε πως θα τον έκανε κότα .Όταν ξεκίνησε τα λόγια του είπε ο παπαγάλος να σταματήσει γιατί υπήρχε πίσω του μια φίνα .Επίσης του είπε να τον εμπιστευτεί και να του δώσει το σχοινί που είχε στα πόδια του (στο πάτωμα ) .Όμως ο κακός μάγος δεν τον πίστευε  και νόμιζε πως ήταν κόλπο .Και του έλεγε να μην μιλά για να τον κάνει κότα .Μετά του είπε να επιλέξει την τελευταία του επιθυμία ,ο έξυπνος παπαγάλος του είπε να του δώσει το σκοινί .Ο μάγος του είπε όπως θέλει και από πάνω τον είπε και κότα .

           Ο μάγος ξεκίνησε τα λόγια και εκεί νη την στιγμή ο παπαγάλος πέταξε το σχοινί δεμένο πάνω από την φίνα . Μετά τύλιξε σαν το κύλινδρο που κιλά  την φίνα πριν πεις την λέξει σκουλικομηρμηγκότρηποφωλιά .Μετά την έσφιξε μέχρι που κοιμήθηκε για πάντα .Ο μάγος μόλις το είδε έμεινε άφωνος και ευχαρίστησε το πουλί .Μάλιστα τον ρώτησε αν ήθελε να τον βοηθήσει να βοηθάει τον κόσμο αυτός όμως του είπε πως θα τον βοηθούσε αν του έφτιαχνε τα πόδια και τα χέρια του (φτερά του ) . Τότε έζησαν μαζί και δεν άφηναν κανένα μόνο και λυπημένο ,κι έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς πάρα πολλές φορές περισσότερο από αυτούς .

 

Χρίστια


Η Καθαρή Δευτέρα

  50 μέρες πριν το Πάσχα είναι νη καθαρά Δευτέρα που όλος ο κόσμος πηγαίνει στα πάρκα. Πήγα με τους γονιούς μου, την αδερφή μου και με τις θείες και τους θείους μου. Μαζί μας ήταν και η γιαγιά μου και ο παππούς μου.
  Εκεί είδα τους κλόουν, τα πουλιά και τα όμορφα λουλούδια και δέντρα. ¨Άκουσα τα πουλιά να κελαηδούν, τα παιδιά να φωνάζουν, και τη δυνατή μουσική. Μύρισα τα λουλούδια και τους πεύκους.
  Εκεί παίζαμε με τα παιχνίδια, μας έβαφαν οι κλόουν και χορεύαμε καλαματιανό και ζεμπέκικο.  Είχε ανθρώπους που μας έφτιαχναν μπαλόνια ζωάκια όπως σκυλάκια, παπαγαλάκια, γατάκια και χαρταετούς. Οι κλόουν μας έβαφαν πεταλούδες, Spiderman, λουλούδια και χαρταετούς.
  ¨Ένιωσα χαρά και ενθουσιασμό. Πολύς κόσμος θα ήθελε να πάει σε αυτό το πάρκο. Και εγώ θα ήθελα να ξαναπάω εκεί γιατί είναι το ποιο ωραίο μέρος για την καθαρά Δευτέρα!!!  

Παναγιώτα



 Τρύφωνας ο παπαγάλος
 Μια μέρα ο Τρύφωνας επισκέφτηκε την τάξη της Αλεξάνδρας :
-Κυρία, κυρία ! Ένας παπαγάλος έξω απ’ το παράθυρο! φώναξαν τα παιδιά . Ήταν ο Τρύφωνας. Είχε κολλήσει το μουσκεμένο ράμφος του πάνω στο κλειστό τζάμι και τα έξυπνα ζωηρά μάτια του ήταν καρφωμένα πάνω στην δασκάλα .Τα παιδιά σηκώθηκαν όρθια και άνοιξαν το παράθυρο καθώς η δασκάλα ούρλιαζε για το πώς την κοιτούσε ο παπαγάλος .Τα παιδιά μόλις άνοιξαν το παράθυρο μπήκε μέσα ο παπαγάλος και περπατούσε πάνω στην έδρα , η κυρία φώναξε:
-Ησυχία παιδιά και ανοίξτε το βιβλίο σας στην σελίδα πεντακόσια πενήντα πέντε ,είπε και ησύχασε τα παιδιά.
-Ησυχία φαιδιά  και αφήστε το παπούτθι θας  στη σελίδα φεντακόσια φενήντα φέντε ,είπε ο παπαγάλος .Φριν ξεχάσω και το φίλο μου το φαφαγάλο να στον φέρω εδώ κυρία ;
-Μα τι είναι αυτός; Φαγάνας που τρώει γάλους; Όχι φυσικά !
-Χα! Χα! φήρες το μαφημά σου ή όχι ακόμα ; Φαιδιά φαίζει το κουδούνι γρήγορα στα παγητά σας !Είπε γελώντας ο Τρύφωνας .
-Μα κύριε παπαγάλε δεν έπαιξε το κουδούνι . Είπε ένα παιδί .
-Όμως θα φέξει σε δέκα λεπτά . Είπε ο παπαγάνας εε ο παπαγάλος που κορόιδευε τους άλλους .
-Μα ποιος θα φέξει φαφαγάλε εννοώ παπαγάλε ; Είπε η συγχυσμένη δασκάλα που την σύγχυσε ο παπαγάλος .
-Ο Άγιος Βασίλης φοιος λες ; το κουδούνι . Είπε ο παπαγάλος που εξακολουθεί να κοροϊδεύει .
Η δασκάλα αγνόησε το παπαγάλο και έγραψε στον πίνακα τα παιδιά να κάνουν την σελίδα 55-86 .
   Ο παπαγάλος είπε να εξερευνήσει λιγάκι την τάξη . Περπάτησε λίγο στους πάγκους και ότι έβλεπε το έριχνε κάτω σαν να σπάει βάζα .Κανείς δεν μπορούσε να τον δει .Η δασκάλα συνεχώς έλεγε πως δεν είναι τίποτα θα τα συγυρίσουν οι καθαρίστριες .  Ο παπαγάλος άνοιγε συρτάρια και ότι έβρισκε το πέταγε σε μία στοίβα από βιβλία που πέταξε λύγο ποιο πριν . Ο παπαγάλος άνοιξε ένα συρτάρι και:
-Φουφ! Τι είναι αυτό βρωμάει αφέσεια , μυρίζει σαν  ο κύριος μου βγάζει την φαλιό κάλτσα του !
-Ναι είναι μία κάλτσα που φόραγε πρόπερσι ένα παιδί .
-Τι είναι ;Είναι μια φάτσα φου φόρευε  φρόφερσι ένα φαρδύ ;
-Κανείς δεν μπορεί να σου μιλήσει κακέ παπαγάλε .
-Αν είμαι καφός εσύ τότε τι  είσαι ;Μία παντασμένη δασκάλα  φου νομίζει φως κάφοια είναι !!!
-Κυρία τι σημαίνει αυτή η λέξη ;
-Σημαίνει πεντάγωνο ,παραλληλεπίπεδο και παπαγάλος .
-Τι σημαίνει φεντάγωνο , φαραλληλεφίφεδο και φαφγάλος ;
-Και πάλι συνεχίζεις !Κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί σου . Δεν σε αντέχω καθόλου , πόση ώρα θα μείνεις εδώ γιατί δεν μπορώ να κάνω το μάθημα ;(!) 
 Ο Τρύφωνας άλλαξε πορεία και πήγε προς τον πάγκο του . Όμως στα κρυφά άνοιξε την τσάντα της δασκάλας και βρήκε κάτι μπισκοτάκια και τα καταβρόχθισε σαν νερό .
Μετά είπε η δασκάλα :
-Πού είναι τα μπισκότα μου ; Τα είχα στην τσάντα μου ! Μήπως χάσατε και εσείς τα κολατσιά σας ;Εγώ δεν βρίσκω τα δικά μου !Είπε η δασκάλα κάπως συγχυσμένη .
-Κυρία φάντως ήταν νόστιμα , μήφως τα έχετε σε άλλη γεύση; Είπε ο παπαγάλος κάπως ήρεμος .
-Όχι αλλά τα έχω σε σοκολάτα ,είπε με ένα φαρδύ χαμόγελο . Ώστε εσύ μου τα έφαγες παλιό …
-φαλιό ;Λέει ο παπαγάλος .
-Έχε χάρη που δεν θα είσαι δικός μου . Θα σε έκανα κοτόπουλο .
Ο παπαγάλος τα είχε χάσει και ήθελε … (:)
-Κυρία έχετε κάτι άνετο φολύ ομοιόμορφο να κάτσω να ξεκουραστώ ; Ρώτησε αναστατωμένος ο παπαγάλος που κάτι κακό είχε πάλι να κάνει .
-Κάθισε στη καρέκλα μου είναι όμορφη και άνετη .
Ο παπαγάλος κάθισε και η δασκάλα μόλις σηκώθηκε κάθισε και είπε κάπως αναστατωμένη :
-Παπαγάλε! Τι έκανες πριν σηκωθείς απ’ την καρέκλα; Ρώτησε.
-Εεεε , να ξέρεις έκανα την ανάγκη μου . Η κυρία μου , μου δίνει μία καλή καρέκλα φου είναι σαν την δική σας . Ειλικρινά συγνώμη φου  δεν σας το είφα . Φάντως τώρα φου σας ξαναβλέφω είστε φολύ όμορφη σήμερα ,είστε ψηλή  και καταφληκτική .
-Γιατί παπαγάλε μια φτωχή δασκάλα είμαι .
-Φαράξενο φώς και είσαι δασκάλα και όχι κλόουν ;Σε νόμισα για κλόουν .
  Η δασκάλα τα είχε χάσει αλλά ούτε πως σκέφτηκε τι θα έκανε ο παπαγάλος το διάλυμα μέσα στην τάξη στο κλουβί που τον κλείδωσε την ώρα του μαθήματος .Αφού έτρωγε το αγαπημένο της σάντουιτς  με τυρί ,ζαμπόν ,ντομάτα, αγγουράκι και ένα μαύρο ψωμί . Ο παπαγάλος βρήκε λιγάκι ανοιχτή την πόρτα και την τράβηξε , βγήκε έξω και προσπάθησε να βρει τη Αλεξάνδρα και ρωτούσε ένα-ένα τα παιδιά μέχρι να την βρει .Όμως η Αλεξάνδρα πουθενά   .Πήγε στο χώρο του μπάσκετ  και την βρήκε .Τότε της είπε :
-Καλέ φού ήσουν σε φώναζα για να με ελευθερώσεις ;
-Δεν έχει σημασία που ήμουν ,σημασία έχει που θα σε κρύψουμε γιατί η δασκάλα μας τηλεφώνησε στο αφεντικό  σου .Θα έρθει να σε πάρει από εδώ και θα σε πάει στο σπίτι σου .Εσύ θέλεις να φύγεις από εδώ ;
-Όχι φυσικά !Αφού θέλω να γίνω ο φρώτος φαφαγάλος φου ξέρει γράμματα θα με ζηλεύουν και θα σπάσουν απ’ τη ζήλια τους, αφού τους μισώ όλους το ίδιο .
Ή Αλεξάνδρα είδε το αυτοκίνητο του αφεντικού του παπαγάλου και έτρεξε να φύγει .Ο παπαγάλος έμεινε εκεί πολύ απορημένος .
Ξάφνου βρήκε το αφεντικό του να έρχεται και αυτός να του λέει:
-Γιατί ήρθες εδώ; ρωτάει ο παπαγάλος .
-Εσύ γιατί ήρθες ;Ρωτάει το αφεντικό του .
-Μα φυσικά γιατί έρχεται κάθε φαιδί εδώ ,για να μάθει γράμματα .
-Εσύ τι να κάνεις μου λες ; Εσύ τι θα τα κάνεις τα γράμματα ;
-Φολύ αφλά ,θα σφάσω το ρεκόρ κείνες των φαφαγάλων φου δεν ξέρουν γράμματα και θα με ζηλεύουν .
-Σιγά τα λάχανα !Πες μας σε λίγο πως θα μάθεις και αγγλικά .
-Μην μου βάζεις και ιδέες τώρα .
-Φθόνο θα πάθουν οι άλλοι παπαγάλοι .Σιγά μην σε βγάλουν και διάσημο .
-Όταν με δεις να το κάνω αυτό θα με ζηλεύεις .
-Σιγά τα γράμματα που θα μάθεις ,τα έμαθα και εγώ που ήμουν οχτώ χρονών παιδάκι .
-Άλλο ο άνθρωφος και ο φαφαγάλος .
-Άντε παράτα με και έλα σπίτι μας .
Ο παπαγάλος πήγε σπίτι του και διηγήθηκε σαν την πρώτη του μέρα στην αφεντικίνα του .Εξήγησε τα βάσανα που έκανε αυτός της δασκάλας . Όλοι γέλασαν και πολύ εκείνη την ημέρα που για τη δασκάλα ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής της . Δηλαδή μέχρι σήμερα .  Κι ο παπαγάλος έζησε πολύ χαρούμενα εκείνη την ημέρα .
                                                                                                                                                Χρίστια

Το κουταβάκι μου η Κόνι

Το κουταβάκι μου η Κόνι
όλη μέρα τριγυρνά
 μες στους δρόμους τα χωράφια
 κι είναι όλα μια χαρά.


Έχει μια μικρή ουρίτσα
Και  πολύ μεγάλα αφτιά
 όμορφη πολύ γωνίτσα 
 χαιρετάει και γελά.

Ολημέρα είναι με φίλους
 και με τα παιδιά της τα μικρά
παίζουνε και στα χωράφια
όμορφα και χαρωπά!!!  

Παναγιώτα






Το κουταβάκι μου

Το κουταβάκι μου ο Ασπροδόντης
που παίζει όλη μέρα στην αυλή,
έχει μια πιτσιλιά στην πλάτη
και ματάκια όμορφα πολύ.

Έχει μια μικρή ουρίτσα και συνέχεια την κουνά
και δυο μακριά αυτιά.
Η κοιλίτσα είναι ασπρούλα
που συνέχεια γουργουρά και φαϊ πολύ ζητά.

Ολημέρα πάνω κάτω τρέχει
μέσα στην αυλή
και συνέχεια γαβγίζει
για να παίξουμε μαζί!

Μάριος



Στις 6 Μαϊου πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντική ημερίδα στο Δάσος Μαχαιρά.  Το σχολείο μας, μαζί με τα υπόλοιπα οικολογικά σχολεία της περιφέρειάς μας πήγαμε με λεωφορεία στον εκδρομικό χώρο "Μάντρα του Καμπιού" που βρίσκεται στο δρόμο προς το Μαχαιρά.  Εκεί, καθαρίσαμε τον εκδρομικό χώρο από τα σκουπίδια, κάναμε μια βόλτα στο δάσος και στο τέλος πραγματοποιήσαμε ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν η βόλτα στο δάσος.  Μαζί με τους δασκάλους μας, γνωρίσαμε τα φυτά του τόπου μας.  Τα είδαμε, τα μυριστήκαμε, τρίψαμε τα φύλλα τους και νιώσαμε τη μυρωδιά τους και φάγαμε! και κάποια τα οποία τρώγονταν.  Όταν επιστρέψαμε δημιουργήσαμε ένα όμορφο φυτολόγιο με τα φύλλα που κόψαμε από το κάθε φυτό.


Το σχολείο μας παρουσίασε στα υπόλοιπα παιδιά ένα ποίημα του Κύπριου ποιητή Κυριάκου Καρνέρα, με τίτλο "Τα καλά των δεντρών''.

Φύγαμε από το χώρο με τις καλύτερες εντυπώσεις.